Stress Release
Tekst

Werken met emoties

7 Lessen Basis

Over deze training

Werken met emoties en de tijdelijke opbergplaatsen van stress.

Op diverse momenten in het leven kun je stressvolle situaties het hoofd bieden door de stress “tijdelijk” ergens in je lijf een plek te geven waar je er even geen last van hebt. Wanneer we “vergeten” later nog eens die stress onder ogen te zien, kan deze allerlei klachten gaan veroorzaken.
Biokinesiologisch onderzoek ontdekte talrijke reflexen in het lichaam die een verbinding hebben met interne organen. De orgaanreflexpunten (ORP) testen onder ‘emotie’, heeft te maken met een onbalans op die organen. Deze zijn gekoppeld aan emoties en zijn een opslagplaats geworden.

 

Met Stress Release 4 worden er 53 opbergplaatsen (orgaanreflexpunten) getest die allemaal een energetische link hebben met een orgaan, endocriene klier of orgaan-systeem. Met behulp van positieve en negatieve emoties, die gekoppeld zijn aan 20 meridianen (12 orgaan meridianen én 8 extra meridianen) en aan de 4 systemen (bloedcirculatie, lymfecirculatie, zenuwstelsel en brein), worden onbalansen opgeheven en energie vrijgemaakt. Deze meridianen hebben een link met de spieren die we kennen uit Touch for Health én de 8 Extra meridianen.

 

Door de zogenaamde OPBERGPLAATSEN in het lichaam met behulp van spiertesten op te sporen kunnen we de EMOTIES die bij de stress horen alsnog verwerken en zo klachten aanpakken en energie terug krijgen. Daarbij zullen positieve en negatieve emoties de identiteit van het gevonden reflexpunt bevestigen.

 

Er zijn 3 methodes om de prioriteit vast te stellen. Wanneer de belangrijkste emoties om mee te werken duidelijk zijn = detective werk, volgt het therapeutische werk = het defuseren/afvoeren van de stress door middel van diverse technieken. Er komt meer helderheid bij de cliënt, door inzichten in de emoties die voor een onbalans in het lichaam zorgen. De reactiepatronen op deze stress zullen veranderen en daardoor zal de manier waarop de cliënt de wereld en de ander waarneemt en erop reageert veranderen.

 

Daarnaast krijg je een nieuwe manier aangereikt om spieren te testen (Gamma 1 en Gamma 2) waarbij gebruik wordt gemaakt van andere neurologische paden.

 

Tijd om aan de slag te gaan met verdiepende informatie, zodat we tijdens de praktijkdag goed kunnen oefenen.

 

Elke trainer geeft zijn eigen invulling aan de praktijkdagen en bepaalt dus zijn eigen volgorde. In deze online training staan vooral afbeeldingen die het materiaal van de cursus ondersteunen. Het manual krijg je tijdens de eerste praktijkdag van je trainer.

 

Ik wens je veel plezier met je voorbereiding of verdieping van Stress Release 4 via deze online leeromgeving.

Inge Burgerhof

Naar inhoudsopgave

Stress Release

LAN

Stress Release

Prioriteit stellen

Stress Release

Pijn procedure

Pen
>