Zichtverbreders
Tekst

Verdieping van de reis naar binnen

9 Lessen Basis

Over deze training

In ieder mens zit een diep verlangen zichzelf te zijn – of meer te worden. Om je leven in te richten op basis van jouw behoeften en volgens je eigen visie. Je niet bovenmatig te laten leiden door de verwachtingen van je omgeving, onverwerkte emoties of belemmerende patronen van vroeger. Om je eigen ik verder te ontdekken en ontwikkelen.

Het daadwerkelijk invulling geven aan je verlangen gaat niet zonder slag of stoot. Ongetwijfeld kom je op je reis naar jezelf beren op de weg tegen. Je komt intern in aanraking met je eigen weerstand en emoties en ook extern stuit je op je portie weerstand.

Je kunt op jouw persoonlijke reis dus best wat inspiratie gebruiken, en juist hierin zit de kracht van LEEFBLIND 1 EN 2.

 

LEEFBLIND 2 is ook een driedaagse cursus, waarbij we een verdieping van de reis naar binnen maken, die we gestart zijn met LEEFBLIND 1. We gaan dan werken met de fijnere, meer etherische energieën. Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energieveld.

Metaforisch gaan we kijken naar ons kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren. Eerst was het hele kasteel begaanbaar, maar gaandeweg hebben we kamers dicht gedaan en afgesloten. Tijdens de sessie verzamelen we alle informatie om daarmee in het verleden de kamer gemakkelijker te vinden die je afgesloten hebt, waar je geen weet van hebt dat je juist die dicht gedaan hebt. Als je voldoende informatie verzameld hebt, weet je lichaam weer welke kamer het is en kun je terug in de tijd de kamer weer openen en toegankelijk maken. Daarna is het aan jou om het weer te integreren in je leven en de kamer weer regelmatig te gebruiken. Het kan aanvoelen als een bom, omdat het vaak gepaard gaat met projectiemechanismen en overlevingsmechanismen, die opengebroken gaan worden om ze weer in het licht te zetten.

Wat of welk gedrag heb je afgedekt, weggestopt, verborgen, afgewezen (geprojecteerd) en mag nu de stress vanaf gehaald worden om terug te nemen als onderdeel van jou totale zijn? Wanneer heb je besloten om dat deel van jou te verbergen? Kijk onderweg ook naar welk geschenk er in het ontkende aspect besloten ligt. Wat doe je om niet een…. te zijn? En wat heeft dat je gebracht? Hoe meer schaduw er uitgewerkt wordt des te meer energie er vrij komt om dat te doen wat bij je past.

 

Tijd om aan de slag te gaan met verdiepende informatie, zodat we tijdens de praktijkdag goed kunnen oefenen.

Elke trainer geeft zijn eigen invulling aan de praktijkdagen en bepaalt dus zijn eigen volgorde. In deze online training staat vooral informatie die het materiaal van de cursus ondersteunen. Het manual krijg je tijdens de eerste praktijkdag van je trainer.

Ik wens je veel plezier met je voorbereiding of verdieping van Leefblind 2 via deze Online Leer Omgeving.

Inge Burgerhof

Naar inhoudsopgave

Zichtverbreders

Inhoud van de online training

We gaan verder, na Leefblind 1, met onze innerlijke reis...

Zichtverbreders

Werken met fijnere, meer etherische energieën

Uitleg over deze energie, die aangesproken wordt door te werken met de 8 modes uit Leefblind 2

Zichtverbreders

Ons eigen kasteel weer geheel in gebruik nemen

De metafoor van het kasteel om de wereld binnenin ons te illustreren

Zichtverbreders

Projectie en re-activiteit

Een andere kijk

Zichtverbreders

Stapelen in Pauselock

In Leefblind 2 gaan we stapelen - een soort pauselock-dans. De pauselock leren gebruiken alsof je ermee geboren bent.

Zichtverbreders

Werken vanuit het ideaal

Wat wil je wél?

Zichtverbreders

Voorbereidende handelingen

Geen groot verschil met Leefblind 1

Zichtverbreders

Modes

De 8 modes van Leefblind 2

Zichtverbreders

Heen en weer in tijd

De metafoor van het kasteel gebruiken voor terug in de tijd van Leefblind 2

Pen
>