Touch for Health
Tekst

Reactieve spieren

17 Lessen Basis

Over deze training

Een reactor is een sterke spier (= SUPER GIRL). Het is de redder in nood geweest. Maar … bij aanspanning kan hij andere spieren uitschakelen (= reactieve spieren). Aansluitend 3 Praktijkdagen.

 

Wanneer een SUPER GIRL actief is zullen anderen rust nemen en genieten van de zeer actieve super girl. Die redt de boel en is daar zeer blij mee. Dit mooie systeem zal een tijdje zeer goed werken, maar het systeem wordt wel steeds schever. De super girl moet steeds meer doen en de andere zullen steeds minder doen. Dit werkt in heel veel systemen zo. Een super girl is blij met deze functie en aandacht. In het echt werkt dát vaak net even anders…

 

Bij spieren kan er ook één (soms meerdere) de held zijn. Die heeft iets opgevangen voor andere spieren en daarmee een blessure voorkomen of verminderd. Dit kan o.a. na een direct spierletsel, na een plotselinge beweging, bij een langdurige slechte houding of bij stress en emotionele problemen. Deze ‘held’ of eigenlijk ‘probleemoplosser’, doet nu zeer of voelt gespannen, terwijl de andere pauze nemen.

 

Als de andere spieren blijven reageren (door pauze te nemen), elke keer als die ene spier gebruikt wordt, kan dit een probleem worden. Elke spier zal op zich prima functioneren. In samenhang zullen sommige uitschakelen. Spieren werken dus niet meer goed samen; er is een verstoring in de samenwerking en soms zelfs werken ze elkaar tegen. Hierdoor blijven klacht langer aanhouden. Klachten als een zeurende pijn, verkramping, bewegingsbeperking, verrekking of een erg slappe spier. In dit geval zal er spraken zijn van REACTIEVE SPIEREN.
Hoe je kunt ontdekken of er daadwerkelijk sprake is van reactieve spieren en hoe je de betreffende onbalansen kunt opheffen, leer je tijdens Touch for Health 3. Na de praktijkdagen ontvang je een door het IKC erkend certificaat.

 

Elke trainer geeft zijn eigen invulling aan de praktijkdagen en bepaalt dus zijn eigen volgorde. De volgorde in de online leeromgeving is gebaseerd op de thema’s zoals ze beschreven stonden in het bruine boek. Waarbij een logische volgorde aangehouden is qua leervolgorde. De uitleg van de spieren staan in alle lessen achteraan.

Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van video’s en afbeeldingen. Omdat alle cursisten het blauwe boek in hun bezit hebben, zal er ook gebruik gemaakt worden van afbeeldingen uit het blauwe boek ter ondersteuning. Wanneer je als cursist het blauwe boek niet in je bezit hebt, wordt je verzocht dit aan te schaffen.

 

In deze online leeromgeving krijg je het 310 bladzijden tellende cursusboek ‘Het nieuwe Touch for Health handboek’ aangeboden in de betreffende lessen. Zo verzamel je door de lessen heen een compleet en waardevol Touch for Health boek.

 

Dit boek is eigendom van TOPKI en wordt alleen via de online leeromgeving topki-online.nl verspreidt. Niets uit deze leeromgeving mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, zonder voorafgaande toestemming van TOPKI.

 

Wij danken Ingrid van Niekerk hartelijk voor het overdragen van alle rechten van ‘Het nieuwe Touch for Health handboek’ aan TOPKI. Zowel Ingrid van Niekerk als TOPKI hebben Inge Burgerhof toestemming gegeven om dit boek te verwerken in deze online leeromgeving.

 

Namens Team TOPKI wensen wij jou veel plezier met je voorbereiding of verdieping van Touch for Health 3 via deze online leeromgeving en een leerzame tijd met dit mooie materiaal.

Inge Burgerhof

Learn more

Naar inhoudsopgave

Touch for Health

Correctiemethoden TfH3

Protocollen, afbeeldingen en uitleg behorende bij het systeem.

  • Reactieve spieren
  • GAITS
  • Balanceren op een doel
  • Balanceren met geluid via de 5 elementen
Touch for Health

Correctietechnieken TfH3

  • Acupressuurpunten om energie te sederen
  • Paintapping
  • Tibetaanse acht energie
  • Polspunten
Touch for Health

Diverse technieken TfH3

  • Emotionele Stress Release voor het verleden
  • Stress Release na fysiek trauma
Touch for Health

Spiertesten TfH3

Pen
>