Touch for Health
Tekst

Metaforen & Doel bepalen

7 Lessen Basis

Over deze training

Het werken met Metaforen maakt de balans grondiger, betekenisvoller en effectiever door de inschakeling van emotionele en/of mentale aspecten.

Aansluitend 2 Praktijkdagen.

 

Werken met Metaforen geeft een enorme verdieping in je balansen. Het geeft je een werktuig in handen waarmee je een balans op maat kan maken, nog beter kunt laten aansluiten bij je klant en inzichten kunt brengen in ontstane patronen. Touch for Health is een ambacht, iets wat je steeds beter leert door te doen. Het toevoegen van metaforen aan je werk, geeft een breder inzicht in doelen en onbalansen.

 

Allemaal zeggen we wel eens dingen als: “achter de wolken schijnt de zon”, “er ligt een steen op mijn maag” of “ergens als een berg tegenop zien”, etc. Een metafoor is een figuurlijke uitdrukking, iets wat overdrachtelijk bedoeld is.

De theorie van de vijf elementen is één van de kernpunten van Touch for Health. Via de vijf elementen kan de meridiaan-energie op diverse manieren gebalanceerd worden; dus ook met behulp van metaforen.

 

Matthew Thie, de zoon van John en Carrie Thie, heeft al op zeer jonge leeftijd kennis gemaakt met Touch for Health en de hele ontwikkeling ervan van nabij meegemaakt. Het concept van efficiënte communicatie en gespreksvoering was al een onderdeel van de eerste workshops van zijn ouders. Hij heeft zijn kennis en inzichten samengebracht in ‘Metaforen en doel bepalen’.

 

De leerdoelen van Touch for Health Metaforen & Doel bepalen zijn:

  • De kracht van metaforen
  • 11 eigenschappen van de 5 elementen om metaforisch te werken met Touch for Health
  • De spiertest bewegingen metaforisch inzetten
  • Metaforen – balanceren Fix-as-you-go
  • Metaforen – balanceren via de 5 elementen
  • Metaforen – balanceren via het mediaanwiel
  • Doel bepalen – 10 stappen om op welzijn gerichte doelen te stellen
  • Afstemmen op de klant – je eigen metaforen samenstellen.

 

Tijdens deze cursus leer je metaforen optimaal in te zetten en te benutten. Je maakt hierbij gebruik van het Touch for Health Handboek, jouw eigen creativiteit én die van je klant.

 

Marian Pijnenburg zegt: De meerwaarde van metaforisch taalgebruik wordt tijdens deze cursus heel helder. Voorbeeld van een mooie metafoor is ‘ergens tegen op zien als een berg’, maar kijk eens hoe de wereld eruit kan zien als dit weer in balans kan komen door de kennis die je opdoet tijdens deze cursus zodat je ‘on top of the world’ bent na het beklimmen van deze metaforische berg.

Bron: https://kinesio.nu/cursussen/touch-for-health/tfh-metaforen – Marian Pijnenburg

 

Elke trainer geeft zijn eigen invulling aan de praktijkdagen en bepaalt dus zijn eigen volgorde. De volgorde in de online leeromgeving is gebaseerd op een logische leervolgorde. De spieren worden per element behandelt.

 

Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van video’s en afbeeldingen. Omdat alle cursisten het blauwe boek in hun bezit hebben, zal er ook gebruik gemaakt worden van afbeeldingen uit het blauwe boek ter ondersteuning. Wanneer je als cursist het blauwe boek niet in je bezit hebt, wordt je verzocht dit aan te schaffen.

 

In deze online leeromgeving krijg je het 310 bladzijden tellende cursusboek ‘Het nieuwe Touch for Health handboek’ aangeboden in de betreffende lessen. Zo verzamel je door de lessen heen een compleet en waardevol Touch for Health boek.

 

Wij danken Ingrid van Niekerk hartelijk voor het overdragen van alle rechten van ‘Het nieuwe Touch for Health handboek’ aan TOPKI. Zowel Ingrid van Niekerk als TOPKI hebben Inge Burgerhof toestemming gegeven om dit boek te verwerken in deze online leeromgeving.

 

Dit boek is eigendom van TOPKI en wordt alleen via de online leeromgeving topki-online.nl verspreidt. Niets uit deze leeromgeving mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, zonder voorafgaande toestemming van TOPKI.

 

 

Namens Team TOPKI wensen wij jou veel plezier met je voorbereiding of verdieping van Touch for Health Metaforen & Doel bepalen via deze online leeromgeving en een leerzame tijd met dit mooie materiaal.

 

Inge Burgerhof

Pen
>