Stress Release
Tekst

Geblokkeerde emoties & Psychologische verwarring

5 Lessen Basis

Over deze training

De 5 elementen geven een krachtige methode om geblokkeerde emoties in beweging te brengen. Om het succes hierin te vergroten wordt gestart met de Psychologische Reversal. +1 Praktijkdag.

 

Emoties horen bij het leven maar geblokkeerde emoties kunnen ontstaan doordat de emotie voor die persoon op dat moment misschien te heftig was. Het stroomt in ieder geval niet zoals je zou willen. Het gevolg kun je vaak terug zien in het gedrag: de emotie wordt helemaal niet getoond waar het gepast zou zijn of teveel geuit waar het niet meer gepast is. Daarnaast kan het de achtergrond zijn van angsten, dwangmatig gedrag, fobieën en verslavingen.

 

Met behulp van de Callahan-methode en de uitbreiding daarop van Marge Murray (kinesioloog), worden deze geblokkeerde emoties vrijgemaakt. Roger Callahan was de grondlegger van de methode die door Gary Craig (EFT) bekendheid heeft gekregen. Het bijzondere aan de workshop van Wayne Topping is dat er via kinesiologische methoden therapeutisch maatwerk aan de cliënt wordt geleverd.

 

Met de Psychologische Reversal gaan we onderzoeken (én aanpakken) waarom je iets heel graag wilt maar het niet lukt. Dan is er meestal iets wat je weerhoudt om dat te bereiken. Je vermijdt iets, anders had je je doel al bereikt. Wat wil je vermijden, wat roept die weerstand op? Waardoor saboteer je jezelf op dit doel? Het lijkt een onzichtbare kracht in jezelf. Niet je ratio, maar je onderbewustzijn gooit roet in het eten.

 

Psychologische reversals (onderdeel van overlevingsstrategie) geven veel inzicht in een bepaald proces. Het zegt iets over zelfsabotage en ziektewinst. Daardoor wordt er vaak geen vooruitgang geboekt met behulp van therapieën en methodes die reeds hebben aangetoond normaliter goed te werken. Belangrijk dus om bij ieder consult te controleren of deze reversals een rol spelen en ze op te ruimen.

 

Twee hele krachtige methoden die in elke praktijk veelvuldig ingezet zullen worden, terwijl het maar 1 dag cursus is…

 

Tijd om aan de slag te gaan met wat achtergrond informatie, zodat we tijdens de praktijkdag goed kunnen oefenen.

 

Elke trainer geeft zijn eigen invulling aan de praktijkdagen en bepaalt dus zijn eigen volgorde. In deze online training staan vooral video’s die het materiaal van de cursus ondersteunen. De protocollen staan in het manual welke je tijdens de praktijkdag krijgt van je trainer.

 

Ik wens je veel plezier met je voorbereiding of verdieping van Stress Release 3 via deze online leeromgeving.

Inge Burgerhof

Naar inhoudsopgave

Stress Release

Achtergrondinformatie

Hoe EFT en TFT ontwikkeld is en waarop het gebaseerd is.

Uitleg over de behandelmethode: 8 blz samenvatting van een 103 blz tellend manual. Hierdoor krijg je een vollediger beeld van de methode.

Video van Dr. Roger Callahan, klinisch psycholoog uit de Verenigde Staten. Hij ontwikkelde de 4 stappen van het protocol zoals we dat ook gebruiken in Stress Release 3

Stress Release

Onderdrukken van emoties

2 video's

Stress Release

Affirmaties

Video over de affirmatie die ook gebruikt wordt om Psychologisch Reversal en Massief Reversal te corrigeren

Stress Release

Afwijzing van het zelf

Video over zelfafwijzing

Artikel van Erica Rijnsburger over Superego en wat lichaamsbewustzijn daarin doet

Poster met een aantal stappen voor zelfonderzoek

  • omdenken: 4 vragen en de 3 opties
  • 4 vragen van Byron Katie
  • Emoties containen
Stress Release

Voorbereidende opdracht

Een tekening maken van de 5 elementen ko-cyclus

Pen
>