Ervaar jij dat:

 • Jouw cliënten steeds terug komen met dezelfde of vergelijkbare klacht
 • Jouw cliënten de verantwoordelijkheid voor hun eigen herstel niet oppakken
 • Je maar niet de vinger achter de klacht van je cliënt krijgt
 • Je niet de effectiviteit bereikt bij je cliënten die je graag zou willen bewerkstelligen
 • Je meer met symptoombestrijding bezig bent dan met een gezondheidsverandering voor de langere termijn
 • Je wilt leren om preventief met gezondheid om te gaan
 • Je op zoek bent naar een aanvulling op de gezondheidsinterventie die je biedt
Luisteren naar je lichaam,
energie in beweging brengen,
blokkades opheffen
en balans hervinden

Touch for Health


Met Touch for Health help je mensen om zich meer bewust te zijn van hun lichaam en hun wonderbaarlijke natuurlijke capaciteit om te herstellen.

Touch for Health gebruikt spieren als een biofeedback-mechanisme, omdat hier de interactie tussen geest en lichaam plaatsvindt. 

Met de Touch for Health module bij TOPKI leer je:

 • ​Luisteren naar het lichaam en gezondheid van binnenuit te stimuleren en te ondersteunen.
 • ​Het innerlijke energiesysteem te testen en door middel van gerichte technieken de blokkades aan te pakken.
 • ​De spiertest te vertalen naar je cliënt zodat er inzichten komt over de oorzaak achter de klacht.
 • ​Hoe je ​Touch for Health effectief en eenvoudig ​in je praktijk integreert.
 • Vanaf de eerste les zelf te groeien in bewustzijn.

De Online Leer Omgeving

​​​Praktijk combineren we met online leermodules waardoor het lesmateriaal duidelijk en behapbaar is in te passen en leer je effectief. Vanaf de eerste les merk je dat je groeit in bewustzijn en vanaf de eerste praktijkdag voel je via de spiertest wat je onbewuste allemaal al weet. Dit zet je allemaal vanaf de eerste praktijkdag direct in.

Ben jij coach of therapeut en wil je dit leren?

Studenten mét aanmelding

spinner

Je ​gaat je aanmelden voor een cursus Touch for Health bij één van de trainers van TOPKI én je wilt een verdiepingsslag maken, dan kun je je aanmelden voor de online-training.

Je ontvangt na je aanmelding voor de betreffende cursus mét Online Leer Omgeving én na je betaling, je inlogcode en kunt dan direct aan de slag.


€ 60,00

incl BTW

TOPKI studenten mét certificaat

spinner

Je hebt de cursus Touch for Health al eerder gevolgd, je wilt een verdiepingsslag maken én je bent student van TOPKI, dan kun je je aanmelden voor de ​online-training. 

Je ontvangt na betaling én nadat je mij je Touch for Health certificaat/certificaten gemaild hebt, je inlogcode en kunt dan direct aan de slag.


€ 60,00

incl BTW

John F. Thie in het voorwoord van het 'Het nieuwe Touch for Health handboek'.

Touch for Health is bedoeld als een simpel, veilig, gemakkelijk bruikbaar gezondheidsstimulerend en regulerend systeem. Alle technieken zijn geschikt voor de leek, zonder benodigde voorkennis van anatomie, biologie, medicijnen of energiewerk. De technieken zijn gemakkelijk toepasbaar en niet belastend, dat wil zeggen, er is geen gevaar voor tegenstrijdige effecten via de spier-, meridianen-balans. Alhoewel ons uitgangspunt was dat Touch for Health moest kunnen worden gebruikt door leken, is inmiddels gebleken dat het ook voor professionele therapeuten in de gezondheidszorg een zeer effectieve holistische benadering biedt. Het is een alternatieve, complementaire en integrerende techniek voor andere therapeutische modaliteiten, zowel ter stimulatie alsook ter lering en bewustwording voor de cliënt. Het helpt bij het concretiseren van intuïtieve waarneming.

Een van de doelen van het Touch for Health-model is mensen te helpen bij het ontdekken van hun helende capaciteiten door middel van een heel simpele, tastbare benadering.
Het is onze vaste overtuiging dat de geest, het lichaam, de ziel en de chemie allemaal aspecten zijn van een geïntegreerd geheel. Alle aspecten van het geheel kunnen en worden gereflecteerd in de fysieke houding. Met behulp van spiertesten kunnen we een groter bewustzijn creëren van de gehele persoon en zijn ziel. Op deze manier heeft het helende systeem meer kans om optimaal te functioneren. De natuurlijke harmonie van de aspecten van de ziel, inclusief het intellect, emoties, chemie, structuur, omgeving, inhoud, geschiedenis, toekomst, hoop, waarheid, geloof en liefde worden gestimuleerd door het balanceren van de subtiele energie.

'Het nieuwe Touch for Health handboek' is het eerste boek in Europa waarin alles over Touch for Health is verzameld. Gedurende de afgelopen dertig jaar heb ik groot succes geboekt met deze niet belastende methodiek, door het faciliteren van de natuurlijke functie van het menselijk wezen. Dankbaar ben ik over het feit dat dit succes zich heeft herhaald in ten minste drieëntwintig talen, in meer dan honderd landen, resulterend in: meer heling, optimaal comfort, vergrote beweeglijkheid, verbeterde levensfunctie, harmonie en vervulling van doelen, zingeving en bevordering van de persoonlijke prestatie.
Ik spreek de hoop uit, dat u deze methode gaat gebruiken voor meer plezier in uw leven en dat van uw familie, vrienden, cliënten, patiënten en voor het uiteindelijke voordeel van de hele wereld.

John F. Thie, DC
Malibu, California
mei 2003

Dr. George Goodheart: "The healer within can be approached from without."

Hoe het lichaam zichzelf geneest. Toegepast kinesiologie is gebaseerd op het feit dat lichaamstaal nooit liegt. De mogelijkheid om de lichaamstaal te begrijpen wordt vergroot door het vermogen om de spieren te gebruiken als indicatoren voor lichaamstaal.

"De genezer van binnen kan van buitenaf worden benaderd." De mens bezit een potentieel voor herstel door aangeboren intelligentie of de fysiologische homeostase van de menselijke structuur. Dit herstelpotentieel waarmee hij begiftigd is, heeft de hand, het hart en de geest van een getraind individu nodig om het tot potentieel wezen te brengen en het herstel mogelijk te maken dat het natuurlijke erfgoed van de mens is. Dit komt de mens ten goede.

Dr George Goodheart
IKC conferentie 2005 Keele, England

Online-training - praktijkdagen.

Touch for Health is opgebouwd uit 4 modules van 18 uur praktijkles waarbij je leert om met 42 de spiertesten het meridiaanwiel, de 5 elementen of de reactiviteit van spieren te balanceren.

Waarom zou je dit online willen voorbereiden?

De online leeromgeving geeft je een enorme verdieping in het materiaal. Je gaat zelf op onderzoek uit hoe de diverse onderwerpen voor jou gelden en spelen. Dat onderzoeken gaat a.d.h.v. video’s, audio, websites met informatie, vragen die je gaat beantwoorden, opdrachten die je maakt, inzichten die je verzamelt en gedachtes die door de materie en opdrachten heen, komen en gaan. Dit betekent dat je heel goed ingelezen en voorbereid naar de praktijkdagen komt. Zo kun je die dagen een verdiepende slag slaan. Wanneer je daarna een onderwerp verder uit wilt diepen, ga je die les in de online leeromgeving nog een keer bekijken. Het kan allemaal!

De praktijkdagen worden op deze manier naar een hoger niveau getild. De opdrachten en vragen zijn niet moeilijk qua leer en snap niveau. Het zet je op HBO-niveau aan het denken. Dit bouwen we rustig op zodat je het uiteindelijk zelf toepast zonder er bij na te hoeven denken. Wanneer je vragen hebt daarover kun je mij altijd mailen of bellen.

De spiertest zelf wordt niet onderwezen in de online training, dit leer je tijdens de praktijkdagen.

In de online-training wordt onderstaande aangeboden:

 • 'Het nieuwe Touch for Health handboek' staat in de online leeromgeving bij de betreffende onderdelen. Zo verzamel je het 310 bladzijden tellende cursusboek door de modules heen 
 • Video's over de systemen: Fix-As-You-Go, 5 elementen, Meridanen, reactiviteit in spieren en van de 42 spieren. Waarbij er ook van hele bijzondere manieren gebruikt wordt gemaakt om de  lokalisatie van de spier uit te leggen.
 • Afbeeldingen van aanhechting en oorsprong.
 • 3D bewegingen van de spieren.  
 • Protocollen per onderdeel. Deze protocollen zijn samengesteld uit het Blauwe én Bruine Touch for Health boek. Dit wordt uitgebreid besproken en geoefend tijdens de praktijkdagen.
 • Elke module is op dezelfde manier opgebouwd: Uitleg over het systeem, correctie methoden, correctie technieken en de spiertesten per meridiaan. Hierdoor raak je snel vertrouwd met waar je wat kunt vinden.

Ervaringen

Ik heb onlangs deze online trainingen gevolgd. Het is een geweldige verrijking, met veel informatie, video's en protocollen. Hierdoor kreeg ik veel meer inzicht in waarom ik iets doe. Het beantwoorden van de vragen vooraf aan de praktijkdagen is wel een uitdaging, maar met de voorbereiding én de praktijkdagen lukt dat heel goed. De protocollen zijn handreikingen en mag je vertalen naar je eigen woorden, waardoor je heel gemakkelijk in de praktijk ermee werkt. Heerlijk om op deze manier met het materiaal bezig te zijn. Al met al heel blij dat ik het op deze manier aangepakt heb.

Op naar de volgende module!

Juist door heel veel zelf te onderzoeken via de online leeromgeving, heb ik zoveel geleerd voordat de praktijkdagen begonnen.

De praktijkdagen waren heel bijzonder, omdat je dan echt aan de slag gaat met alles wat je al voorbereid hebt. Het leren spiertesten is wonderlijk én krachtig tegelijk.

Daarna weer terug de online leeromgeving in voor de extra verdiepingsslag. Het werkt bijna verslavend! Maar het gaat allemaal heel spelenderwijs en ontspannen.

Op deze manier test ik vol vertrouwen terwijl ik maar net begonnen ben met spiertesten. Blij dat ik het zo gevolgd heb!

Over mij

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar cursussen in Kinesiologie. Nieuwsgierigheid zorgt dat je open staat voor leermomenten en zelfontwikkeling. En dat is precies wat Kinesiologie mij bracht en brengt.

Ik ben Inge Burgerhof en mijn grote wens is dat veel meer mensen de voordelen van Touch for Health ervaren. Dat mensen leren dit als vanzelfsprekend in hun eigen persoonlijke leven toe te passen. Dat mensen ontdekken hoe fijn het is te kunnen luisteren naar hun eigen lichaam en te vertrouwen op de eigen wijsheid daarvan!

Ik ben als Professioneel Kinesioloog afgestudeerd bij TOPKI. Het leuke van Kinesiologie studeren bij TOPKI is dat je zelf je route bepaalt en je pakket samenstelt (naast de verplichtte onderdelen). Dit past helemaal bij mij. Ik vind het fijn om cliënten via het spiertesten een breed keuze pakket aan te kunnen bieden. Daarnaast geeft het lichaam aan hoe snel iemand de diepte in wil en kan. De sessie is dus helemaal afgestemd op het verhaal van de cliënt én wat diegene aan kan. Soms kan iemand meer aan dan hij gedacht had en dan werken we snel en heel diep. Soms gaan we even de vertraging in. Ik laat me sturen door wat het lichaam via de spiertest aangeeft nodig te hebben om meer in balans te komen.

Omdat je je kunt blijven ontwikkelen binnen dit vakgebied, is dit voor mij de meest mooie manier van werken. Ook tijdens mijn werken in de praktijk en tijdens het lesgeven mag ik groeien en leren. Dit maakt dat ik nu iets heb waar ik niet meer zo snel op uitgekeken ben.

Zoals je kunt lezen heb ik hart voor mijn vak, voor mijn praktijk, voor mijn cursuscentrum én voor de TOPKI opleiding. Maar dit is ontstaan vanuit hart hebben voor degene die bij mij binnenlopen voor een kinesiologie behandeling. In deze online leeromgeving staan heel veel weetjes uit enthousiasme over mijn vak, naast de kinesiologie kennis die daaraan ten grondslag ligt.

Het leuke van zo’n online leeromgeving is dat het mee kan groeien…..

Ik zou het leuk vinden je te ontmoeten!

​Wanneer je je aanmeld voor één van de Touch for Health cursussen, staat er onder het inschrijfformulier een aanvink veld voor de Online Leer Omgeving. Klik op de rode button om naar de site te gaan.

Studenten mét aanmelding

spinner

Je gaat je aanmelden voor een cursus Touch for Health bij één van de trainers van TOPKI én je wilt een verdiepingsslag maken, dan kun je je aanmelden voor de online-training.

Je ontvangt na je aanmelding voor de betreffende cursus mét Online Leer Omgeving én na je betaling, je inlogcode en kunt dan direct aan de slag.


€ 60,00

incl BTW

TOPKI studenten mét certificaat

spinner

Je hebt de cursus Touch for Health al eerder gevolgd, je wilt een verdiepingsslag maken én je bent student van TOPKI, dan kun je je aanmelden voor de ​online-training. 

Je ontvangt na betaling én nadat je mij je Touch for Health certificaat/certificaten gemaild hebt, je inlogcode en kunt dan direct aan de slag.


€ 60,00

incl BTW

Er wordt met spiertesten gewerkt om iedere keer weer te onderzoeken wat voor jou als individu de beste oplossing is. Leren voelen en duiden van een spiertest en daarmee de behoefte van je lichaam om opnieuw evenwicht te bereiken. Bewustzijn vormt de sleutel tot dit hele proces. Je neemt je gezondheid letterlijk in eigen handen! Zo word je gestimuleerd om te leven vanuit je eigen kracht!


Vanaf de eerste module kun je al resultaten ervaren én ook andere helpen om te luisteren naar hun 'eigen wijsheid'


Durf jij te luisteren naar je lichaam? Durf jij te vertrouwen op je eigen wijsheid? Want elke verandering, alles wat je op een dag meemaakt, wordt door je lichaam verwerkt, steeds opnieuw zoekend naar een balans, een evenwicht. Als je steeds meer energie verbruikt dan je aan kunt vullen, kunnen er op den duur klachten ontstaan.

Veel gestelde vragen

Hoelang blijf ik toegang houden tot de training?

Hoeveel tijd zal ik kwijt zijn aan deze online training?

Waar worden de praktijkdagen gegeven en wanneer?

Wat heb ik nodig om online mee te doen?

Als mijn vraag er niet tussen staat wat kan ik dan doen?

Studenten mét aanmelding

spinner

Je ​gaat je aanmelden voor een cursus Touch for Health bij één van de trainers van TOPKI én je wilt een verdiepingsslag maken, dan kun je je aanmelden voor de online-training.

Je ontvangt na je aanmelding voor de betreffende cursus mét Online Leer Omgeving én na je betaling, je inlogcode en kunt dan direct aan de slag.


€ 60,00

incl BTW

TOPKI studenten mét certificaat

spinner

Je hebt de cursus Touch for Health al eerder gevolgd, je wilt een verdiepingsslag maken én je bent student van TOPKI, dan kun je je aanmelden voor de ​online-training. 

Je ontvangt na betaling én nadat je mij je Touch for Health certificaat/certificaten gemaild hebt, je inlogcode en kunt dan direct aan de slag.


€ 60,00

incl BTW


Copyright 2019 TOPKI-online.nl Inge Burgerhof Niets uit deze trainingen mag worden gereproduceerd in welke vorm dan ook.

>