Eenvoudig én gericht het herstelvermogen van je cliënt activeren.

Ben jij coach of therapeut en wil je dit leren?

Touch for Health gebruikt spieren als een biofeedback-mechanisme, omdat hier de interactie tussen geest en lichaam plaatsvindt.

Eén van de doelen van het Touch for Health-model is mensen te helpen om zich meer bewust te zijn van hun lichaam en hun wonderbaarlijke natuurlijke capaciteit om te herstellen, zich aan te passen en nieuwe ervaringen en vreugde te creëren door middel van een heel simpele, tastbare benadering.

Een online training om je voor te bereiden met aansluitend praktijkdagen in Touch for Health 1, 2, 3 en 4.


Via de spiertest geeft het lichaam de oplossing aan.

Touch for Health is een methode om energieblokkades op te sporen, er naar te luisteren én te handelen, waardoor het zelfherstellend vermogen geactiveerd wordt en de blokkade op kan heffen.
Dat opsporen gebeurt met manuele spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je handelen met diverse technieken. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfhelend vermogen weer aan.

De geest, het lichaam, de ziel en de chemie zijn allemaal aspecten van een geïntegreerd geheel.

Alle aspecten van het geheel kunnen en worden gereflecteerd in de fysieke houding. Met behulp van spiertesten kunnen we een groter bewustzijn creëren van de gehele persoon en zijn ziel. Op deze manier heeft het helende systeem meer kans om optimaal te functioneren. De natuurlijke harmonie van de aspecten van de ziel, inclusief het intellect, emoties, chemie, structuur, omgeving, inhoud, geschiedenis, toekomst, hoop, waarheid, geloof en liefde worden gestimuleerd door het balanceren van de subtiele energie. John F. Thie

Deze training is voor jou wanneer je:

 • Cliënten hebt (of in de toekomst wilt begeleiden) die last hebben van onbegrepen klachten
 • Via spiertesten je cliënt wilt laten voelen wat de oorzaak is én hoe het anders kan
 • Wilt begrijpen én ervaren wat de drie circulatiesystemen in beweging kunnen brengen
 • Zelf alle stappen en oefeningen wilt ervaren, zodat je het gemakkelijker kunt toepassen bij je cliënten en snapt wat zij ervaren
 • Wilt leren om preventief met gezondheid om te gaan
 • Cliënten wilt begeleiden bij het bereiken van hun gezondheid of levens doelen
 • Weet dat symptoom bestrijding niet zorgt voor gezondheid op de lange termijn, maar voor tijdelijke vermindering van ongemakken
 • Echt wilt luisteren naar het lichaam en daarmee een nieuw niveau van invloed op gezondheid wilt ervaren
 • Je cliënt wilt begeleiden in het nemen van de verantwoordelijkheid voor zijn eigen herstel
 • Wil werken met bewustzijn én lichaamswerk
 • Vanaf de eerste module (online training inclusief praktijkdagen) direct in de praktijk aan de slag wilt
 • Aandacht voor het proces hebt
 • Aanvulling op elke andere gezondheidsinterventie wilt bieden
 • Je praktijk uit wilt breiden met een zachte niet invasieve methode
 • Het beste uit jezelf wilt halen door een praktijkgerichte opleiding met theorie te combineren 
 • Het beste uit jezelf wilt halen door tijdens de opleiding jezelf tegen te komen en de ont-moeting aan te gaan

Met Kinesiologie leer je te luisteren naar je lichaam en je gezondheid van binnenuit te stimuleren en te ondersteunen.
In verschillende modules leer je je innerlijke energiesysteem te testen en door middel van gerichte technieken de blokkades aan te pakken.
Je kunt dit vergelijken met een tuinslang waarin propjes algen zitten, daar stroomt het water ook niet goed doorheen. Zo werkt dat ook met je interne energiesysteem!

De correctiemethoden van kinesiologie zorgen ervoor dat processen van loskoppelen, ontladen en loslaten vaak sneller gaan zonder de zwaarte van het herbeleven.

Natuurlijk is dit heel fijn voor jezelf, vanaf de eerste les merk je dat je groeit in bewustzijn en vanaf de eerste praktijkdag voel je via de spiertest wat je onbewuste allemaal weet. Maar dit kun je ook direct vanaf de eerste praktijkdag voor andere inzetten.

John F. Thie in het voorwoord van het 'Het nieuwe Touch for Health handboek'.

Touch for Health is bedoeld als een simpel, veilig, gemakkelijk bruikbaar gezondheidsstimulerend en regulerend systeem. Alle technieken zijn geschikt voor de leek, zonder benodigde voorkennis van anatomie, biologie, medicijnen of energiewerk. De technieken zijn gemakkelijk toepasbaar en niet belastend, dat wil zeggen, er is geen gevaar voor tegenstrijdige effecten via de spier-, meridianen-balans. Alhoewel ons uitgangspunt was dat Touch for Health moest kunnen worden gebruikt door leken, is inmiddels gebleken dat het ook voor professionele therapeuten in de gezondheidszorg een zeer effectieve holistische benadering biedt. Het is een alternatieve, complementaire en integrerende techniek voor andere therapeutische modaliteiten, zowel ter stimulatie alsook ter lering en bewustwording voor de cliënt. Het helpt bij het concretiseren van intuïtieve waarneming.

Een van de doelen van het Touch for Health-model is mensen te helpen bij het ontdekken van hun helende capaciteiten door middel van een heel simpele, tastbare benadering.
Het is onze vaste overtuiging dat de geest, het lichaam, de ziel en de chemie allemaal aspecten zijn van een geïntegreerd geheel. Alle aspecten van het geheel kunnen en worden gereflecteerd in de fysieke houding. Met behulp van spiertesten kunnen we een groter bewustzijn creëren van de gehele persoon en zijn ziel. Op deze manier heeft het helende systeem meer kans om optimaal te functioneren. De natuurlijke harmonie van de aspecten van de ziel, inclusief het intellect, emoties, chemie, structuur, omgeving, inhoud, geschiedenis, toekomst, hoop, waarheid, geloof en liefde worden gestimuleerd door het balanceren van de subtiele energie.

'Het nieuwe Touch for Health handboek' is het eerste boek in Europa waarin alles over Touch for Health is verzameld. Gedurende de afgelopen dertig jaar heb ik groot succes geboekt met deze niet belastende methodiek, door het faciliteren van de natuurlijke functie van het menselijk wezen. Dankbaar ben ik over het feit dat dit succes zich heeft herhaald in ten minste drieëntwintig talen, in meer dan honderd landen, resulterend in: meer heling, optimaal comfort, vergrote beweeglijkheid, verbeterde levensfunctie, harmonie en vervulling van doelen, zingeving en bevordering van de persoonlijke prestatie.
Ik spreek de hoop uit, dat u deze methode gaat gebruiken voor meer plezier in uw leven en dat van uw familie, vrienden, cliënten, patiënten en voor het uiteindelijke voordeel van de hele wereld.

John F. Thie, DC
Malibu, California
mei 2003

TOPKI studenten mét certificaat


€ 50,00


Studenten mét cursus aanmelding


€ 50,00


Dr. George Goodheart: "The healer within can be approached from without."

Hoe het lichaam zichzelf geneest. Toegepast kinesiologie is gebaseerd op het feit dat lichaamstaal nooit liegt. De mogelijkheid om de lichaamstaal te begrijpen wordt vergroot door het vermogen om de spieren te gebruiken als indicatoren voor lichaamstaal.

"De genezer van binnen kan van buitenaf worden benaderd." De mens bezit een potentieel voor herstel door aangeboren intelligentie of de fysiologische homeostase van de menselijke structuur. Dit herstelpotentieel waarmee hij begiftigd is, heeft de hand, het hart en de geest van een getraind individu nodig om het tot potentieel wezen te brengen en het herstel mogelijk te maken dat het natuurlijke erfgoed van de mens is. Dit komt de mens ten goede.

Dr George Goodheart
IKC conferentie 2005 Keele, England

Online-training - praktijkdagen.

Touch for Health is opgebouwd uit 4 modules van 18 uur praktijkles waarbij je leert om met 42 de spiertesten het meridiaanwiel, de 5 elementen of de reactiviteit van spieren te balanceren.

Waarom zou je dit online willen voorbereiden?

De online leeromgeving geeft je een enorme verdieping in het materiaal. Je gaat zelf op onderzoek uit hoe de diverse onderwerpen voor jou gelden en spelen. Dat onderzoeken gaat a.d.h.v. video’s, audio, websites met informatie, vragen die je gaat beantwoorden, opdrachten die je maakt, inzichten die je verzamelt en gedachtes die door de materie en opdrachten heen, komen en gaan. Dit betekent dat je heel goed ingelezen en voorbereid naar de praktijkdagen komt. Zo kun je die dagen een verdiepende slag slaan. Wanneer je daarna een onderwerp verder uit wilt diepen, ga je die les in de online leeromgeving nog een keer bekijken. Het kan allemaal!

De praktijkdagen worden op deze manier naar een hoger niveau getild. De opdrachten en vragen zijn niet moeilijk qua leer en snap niveau. Het zet je op HBO-niveau aan het denken. Dit bouwen we rustig op zodat je het uiteindelijk zelf toepast zonder er bij na te hoeven denken. Wanneer je vragen hebt daarover kun je mij altijd mailen of bellen.

De spiertest zelf wordt niet onderwezen in de online training, dit leer je tijdens de praktijkdagen.

In de online-training wordt onderstaande aangeboden:

 • 'Het nieuwe Touch for Health handboek' staat in de online leeromgeving bij de betreffende onderdelen. Zo verzamel je het 310 bladzijden tellende cursusboek door de modules heen 
 • Video's over de systemen: Fix-As-You-Go, 5 elementen, Meridanen, reactiviteit in spieren en van de 42 spieren. Waarbij er ook van hele bijzondere manieren gebruikt wordt gemaakt om de lokalisatie van de spier uit te leggen.
 • Afbeeldingen van aanhechting en oorsprong van de spieren.
 • 3D bewegingen van de spieren.  
 • Protocollen per onderdeel. Deze protocollen zijn samengesteld uit het Blauwe én Bruine Touch for Health boek. Dit wordt uitgebreid besproken en geoefend tijdens de praktijkdagen. Deze protocollen zijn in Word, zodat je ze zelf kunt bewerken.
 • Elke module is op dezelfde manier opgebouwd: Uitleg over het systeem, correctie methoden, correctie technieken en de spiertesten per meridiaan. Hierdoor raak je snel vertrouwd met waar je wat kunt vinden.

Ervaringen

Ik heb onlangs deze online trainingen gevolgd. Het is een geweldige verrijking, met veel informatie, video's en protocollen. Hierdoor kreeg ik veel meer inzicht in waarom ik iets doe. Het beantwoorden van de vragen vooraf aan de praktijkdagen is wel een uitdaging, maar met de voorbereiding én de praktijkdagen lukt dat heel goed. De protocollen zijn handreikingen en mag je vertalen naar je eigen woorden, waardoor je heel gemakkelijk in de praktijk ermee werkt. Heerlijk om op deze manier met het materiaal bezig te zijn. Al met al heel blij dat ik het op deze manier aangepakt heb.

Op naar de volgende module!

Juist door heel veel zelf te onderzoeken via de online leeromgeving, heb ik zoveel geleerd voordat de praktijkdagen begonnen.

De praktijkdagen waren heel bijzonder, omdat je dan echt aan de slag gaat met alles wat je al voorbereid hebt. Het leren spiertesten is wonderlijk én krachtig tegelijk.

Daarna weer terug de online leeromgeving in voor de extra verdiepingsslag. Het werkt bijna verslavend! Maar het gaat allemaal heel spelenderwijs en ontspannen. 

Op deze manier test ik vol vertrouwen terwijl ik maar net begonnen ben met spiertesten. Blij dat ik het zo gevolgd heb!

Over mij

Ik ben Inge Burgerhof, getrouwd, moeder van twee kinderen, Kinesioloog en vooral lekker mezelf.

Tijdens de opleiding HBO pedagogiek ben ik in aanraking gekomen met Kinesiologie en daardoor zo nieuwsgierig geworden dat ik de Touch for Health cursus ben gaan volgen. Al heel snel besloot ik om de hele opleiding voor Professionele Kinesiologie te gaan volgen bij TOPKI. Zo was ik geraakt door de kracht van Touch for Health.

Het leuke van Kinesiologie studeren bij TOPKI is dat je zelf je route bepaalt en je pakket samenstelt (naast de verplichtte onderdelen). Dit past helemaal bij mij. Ik vind het fijn om cliënten via het spiertesten een breed keuze pakket aan te kunnen bieden. Daarnaast geeft het lichaam aan hoe snel iemand de diepte in wil en kan. De sessie is dus helemaal afgestemd op het verhaal van de cliënt én wat diegene aan kan. Soms kan iemand meer aan dan hij gedacht had en dan werken we snel en heel diep. Soms gaan we even de vertraging in. Ik laat me sturen door wat het lichaam via de spiertest aangeeft nodig te hebben om meer in balans te komen.

Inmiddels ben ik afgestudeerd, heb een praktijk aan huis en geef nu zelf les in diverse kinesiologie modules. Ook volg ik zeer regelmatig nog aanvullende kinesiologie opleidingen of andere zelfontwikkelings-cursussen gewoon omdat ik het niet laten kan.

Omdat je je kunt blijven ontwikkelen binnen dit vakgebied, is dit voor mij de meest mooie manier van werken. Ook tijdens mijn werken in de praktijk en tijdens het lesgeven mag ik groeien en leren. Dit maakt dat ik nu iets heb waar ik niet meer zo snel op uitgekeken ben.

Zoals je kunt lezen heb ik hart voor mijn vak, voor mijn praktijk, voor mijn cursuscentrum én voor de TOPKI opleiding. Maar dit is ontstaan vanuit hart hebben voor degene die bij mij binnenlopen voor een kinesiologie behandeling. In deze online leeromgeving staan heel veel weetjes uit enthousiasme over mijn vak, naast de kinesiologie kennis die daaraan ten grondslag ligt.

Het leuke van zo’n online leeromgeving is dat het mee kan groeien…..

Ik zou het leuk vinden je te ontmoeten!

Er wordt met spiertesten gewerkt om iedere keer weer te onderzoeken wat voor jou als individu de beste oplossing is. Leren voelen en duiden van een spiertest en daarmee de behoefte van je lichaam om opnieuw evenwicht te bereiken. Bewustzijn vormt de sleutel tot dit hele proces. Je neemt je gezondheid letterlijk in eigen handen! Zo word je gestimuleerd om te leven vanuit je eigen kracht!


Vanaf de eerste module kun je al resultaten ervaren én ook andere helpen om te luisteren naar hun 'eigen wijsheid'


Durf jij te luisteren naar je lichaam? Durf jij te vertrouwen op je eigen wijsheid? Want elke verandering, alles wat je op een dag meemaakt, wordt door je lichaam verwerkt, steeds opnieuw zoekend naar een balans, een evenwicht. Als je steeds meer energie verbruikt dan je aan kunt vullen, kunnen er op den duur klachten ontstaan.

Veel gestelde vragen

Hoelang blijf ik toegang houden tot de training?

Hoeveel tijd zal ik kwijt zijn aan deze online training?

Waar worden de praktijkdagen gegeven en wanneer?

Wat heb ik nodig om online mee te doen?

Als mijn vraag er niet tussen staat wat kan ik dan doen?

TOPKI studenten mét certificaat

spinner

Je hebt de cursus Touch for Health al eerder gevolgd, je wilt een verdiepingsslag maken én je bent student van TOPKI, dan kun je je aanmelden voor de losse online-training. Je ontvangt na betaling én nadat je mij je Touch for Health certificaat gemaild hebt, je inlogcode en kunt dan direct aan de slag.


€ 50,00

Studenten mét aanmelding

spinner

Je hebt je aangemeld voor een cursus Touch for Health bij één van de trainers van TOPKI én je wilt een verdiepingsslag maken, dan kun je je aanmelden voor de online-training. Je ontvangt na betaling je inlogcode en kunt dan direct aan de slag.


€ 50,00


Copyright 2019 TOPKI-online.nl Inge Burgerhof Niets uit deze trainingen mag worden gereproduceerd in welke vorm dan ook.

>