Stress Release

Eenvoudig én gericht de veerkracht van je cliënt verhogen.

Ben jij coach of therapeut en wil je dit leren?

Stress Release gebruikt een spiertest als een biofeedback-mechanisme, omdat hier de interactie tussen geest en lichaam plaatsvindt.

Eén van de doelen van het Stress Release-model is mensen te helpen om zich meer bewust te zijn van wat stress veroorzaakt en hun wonderbaarlijke natuurlijke capaciteit om van spanning te herstellen, zich aan te passen en nieuwe ervaringen te integreren door middel van een heel simpele, tastbare benadering.

Een online training om je voor te bereiden met aansluitend praktijkdagen in Stress Release 1+2, 3 en 4.

Ervaar jij dat:

 • Jouw cliënten steeds terug komen met spanningsklachten doordat oude patronen stress geven
 • Jouw cliënten de verantwoordelijkheid voor hun eigen herstel niet oppakken
 • Je maar niet de vinger achter de klacht van je cliënt krijgt
 • Je niet de effectiviteit bereikt bij je cliënten die je graag zou willen bewerkstelligen
 • Je meer met symptoombestrijding bezig bent dan met een gezondheidsverandering voor de langere termijn
 • Je wilt leren om preventief met gezondheid om te gaan
 • Je op zoek bent naar een aanvulling op de gezondheidsinterventie die je biedt
Luisteren naar het lichaam via spiertesten,
groeien in je eigen wijsheid
en dat neerzetten als therapeut

Met de Stress Release module bij TOPKI leer je te luisteren naar het lichaam en gezondheid van binnenuit te stimuleren en te ondersteunen.
Je leert de onbewuste overtuigingen te testen en door middel van gerichte technieken de patronen te doorbreken.

De spiertest leer je te vertalen naar je cliënt, zodat er inzichten komt over de oorzaak achter de klacht.

Praktijk combineren we met online leermodules waardoor het lesmateriaal duidelijk en behapbaar is in te passen en leer je effectief. Vanaf de eerste les merk je dat je groeit in bewustzijn en vanaf de eerste praktijkdag voel je via de spiertest wat je onbewuste allemaal al weet. Dit zet je allemaal vanaf de eerste praktijkdag direct in.

TOPKI studenten mét certificaat

spinner

Je hebt de cursus ​Stress Release al eerder gevolgd, je wilt een verdiepingsslag maken én je bent student van TOPKI, dan kun je je aanmelden voor de ​online-training. 

Je ontvangt na betaling én nadat je mij je ​Stress Release certificaat/certificaten gemaild hebt, je inlogcode en kunt dan direct aan de slag.


€ 60,00

incl BTW

Studenten mét aanmelding

spinner

Je ​gaat je aangemeld voor een cursus Touch for Health bij één van de trainers van TOPKI én je wilt een verdiepingsslag maken, dan kun je je aanmelden voor de online-training.

Je ontvangt na je aanmelding voor de betreffende cursus mét Online Leer Omgeving én na je betaling, je inlogcode en kunt dan direct aan de slag.


€ 60,00

incl BTW

​​​Wayne Topping.

Stress Release is een methode ontwikkeld door Wayne Topping. In deze methode worden diverse technieken aangeleerd om stress te kunnen herkennen, erkennen, hanteren en transformeren. Inzicht in de werking van het vecht-vluchtsysteem, hoe we als mensen roofbouw plegen op ons fysieke lichaam (burnout) en hoe we met behulp van Stress Release invloed kunnen uitoefenen op het denken en het functioneren ondanks de aanwezigheid van stress. Stress Release helpt bij bewust keuzes maken en biedt ondersteuning bij ieders unieke veranderingsproces. 

De sleutel om stress te reduceren, is je waarneming van de gebeurtenissen te veranderen en vervolgens de stress te verminderen. Er wordt dus gewerkt aan een stuk bewustwording, maar we gaan verder dan dat. Door middel van spiertesten en oefeningen leer je technieken om deze stress te hanteren en te transformeren. De correctiemethoden vanuit de kinesiologie zorgen ervoor dat processen van loskoppelen, ontladen en loslaten vaak sneller gaan zonder de zwaarte van het herbeleven.

In de cursus worden technieken geleerd die men zowel op zichzelf als op anderen toe kan passen.

Online-training - praktijkdagen.

​Stress Release is opgebouwd uit 3 modules; Stress Release 1+2 van 21 uur, Stress Release 3 van 8 uur en Stress Release 4 van 16 uur praktijkles.

Waarom zou je dit online willen voorbereiden?

De online leeromgeving geeft je een enorme verdieping in het materiaal. Je gaat zelf op onderzoek uit hoe de diverse onderwerpen voor jou gelden en spelen. Dat onderzoeken gaat a.d.h.v. video’s, audio, websites met informatie, vragen die je gaat beantwoorden, opdrachten die je maakt, inzichten die je verzamelt en gedachtes die door de materie en opdrachten heen, komen en gaan. Dit betekent dat je heel goed ingelezen en voorbereid naar de praktijkdagen komt. Zo kun je die dagen een verdiepende slag slaan. Wanneer je daarna een onderwerp verder uit wilt diepen, ga je die les in de online leeromgeving nog een keer bekijken. Het kan allemaal!

De praktijkdagen worden op deze manier naar een hoger niveau getild. De opdrachten en vragen zijn niet moeilijk qua leer en snap niveau. Het zet je op HBO-niveau aan het denken. Dit bouwen we rustig op zodat je het uiteindelijk zelf toepast zonder er bij na te hoeven denken. Wanneer je vragen hebt daarover kun je mij altijd mailen of bellen.

De spiertest zelf wordt niet onderwezen in de online training, dit leer je tijdens de praktijkdagen.

In de online-training ​leer je tijdens de training Stress Release 1+2:

 • Wat stress is - the good, the bad and the ugly
 • De fysiologie van stress op korte en lange termijn en de gevolgen
 • Hoe erg is jou STRESS? Jouw score en hoe ga je daar mee om?
 • ​Onderzoeken hoe je met complimenten en met aanraking omgaat. Waar liggen jouw grenzen, het nut ervan en de praktijk.
 • ​​Onderzoeken wat Ankeren is
 • Waarom veranderen zo moeilijk is en hoe je hierin effectief begeleidt
 • Hoe je doelen op kunt breken in overzichtelijke delen en de stress van elk onderdeel afhaalt, zodat doelen bereikt worden
 • Waarom we niet bereiken wat we belangrijk vinden. Een lijst maken voor in je praktijk om uit te testen
 • Dat iedereen uitstelgedrag laat zien en hoe je met een test inzicht geeft in de manier van uitstellen
 • De invloed van voeding op het energieniveau. Onderzoeken van verschillende visies
 • Het nut van kruislopen en de invloed op je brein
 • Het nut van bewegen en speciale oefeningen
 • Hoe kun je je nek soepel houden?
 • Een oefening om spanning af te voeren, wanneer je die regelmatig doet wordt de tijd die nodig is voor het resultaat verkort
 • De invloed van stress op de ademhaling
 • Waarom positieve gedachten helpend zijn én wat er daarna nodig is om dat te manifesteren

In de online-training ​leer je tijdens de training Stress Release ​3:

 • Achtergrond informatie over EFT en TFT. De ontwikkeling, de behandelmethode en de 4 stappen volgens Dr Roger Callahan
 • Wat er gebeurt ​bij het onderdrukken van emotie's
 • Wat ​affirmaties doen / de correctie die gebruikt wordt om een Reversal te corrigeren
 • Wat ​afwijzing van het zelf is / Massief Reversal
 • ​​Voorbereidende opdracht voor de praktijkdag

Ervaringen

Ik heb onlangs deze online trainingen gevolgd. Het is een geweldige verrijking, met veel informatie, video's en protocollen. Hierdoor kreeg ik veel meer inzicht in waarom ik iets doe. Het beantwoorden van de vragen vooraf aan de praktijkdagen is wel een uitdaging, maar met de voorbereiding én de praktijkdagen lukt dat heel goed. De protocollen zijn handreikingen en mag je vertalen naar je eigen woorden, waardoor je heel gemakkelijk in de praktijk ermee werkt. Heerlijk om op deze manier met het materiaal bezig te zijn. Al met al heel blij dat ik het op deze manier aangepakt heb.

Op naar de volgende module!

Juist door heel veel zelf te onderzoeken via de online leeromgeving, heb ik zoveel geleerd voordat de praktijkdagen begonnen.

De praktijkdagen waren heel bijzonder, omdat je dan echt aan de slag gaat met alles wat je al voorbereid hebt. Het leren spiertesten is wonderlijk én krachtig tegelijk.

Daarna weer terug de online leeromgeving in voor de extra verdiepingsslag. Het werkt bijna verslavend! Maar het gaat allemaal heel spelenderwijs en ontspannen.

Op deze manier test ik vol vertrouwen terwijl ik maar net begonnen ben met spiertesten. Blij dat ik het zo gevolgd heb!

Over mij

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar cursussen in Kinesiologie. Nieuwsgierigheid zorgt dat je open staat voor leermomenten en zelfontwikkeling. En dat is precies wat Kinesiologie mij bracht en brengt.

Ik ben Inge Burgerhof en mijn grote wens is dat veel meer mensen de voordelen van Touch for Health ervaren. Dat mensen leren dit als vanzelfsprekend in hun eigen persoonlijke leven toe te passen. Dat mensen ontdekken hoe fijn het is te kunnen luisteren naar hun eigen lichaam en te vertrouwen op de eigen wijsheid daarvan!

Ik ben als Professioneel Kinesioloog afgestudeerd bij TOPKI. Het leuke van Kinesiologie studeren bij TOPKI is dat je zelf je route bepaalt en je pakket samenstelt (naast de verplichtte onderdelen). Dit past helemaal bij mij. Ik vind het fijn om cliënten via het spiertesten een breed keuze pakket aan te kunnen bieden. Daarnaast geeft het lichaam aan hoe snel iemand de diepte in wil en kan. De sessie is dus helemaal afgestemd op het verhaal van de cliënt én wat diegene aan kan. Soms kan iemand meer aan dan hij gedacht had en dan werken we snel en heel diep. Soms gaan we even de vertraging in. Ik laat me sturen door wat het lichaam via de spiertest aangeeft nodig te hebben om meer in balans te komen.

Omdat je je kunt blijven ontwikkelen binnen dit vakgebied, is dit voor mij de meest mooie manier van werken. Ook tijdens mijn werken in de praktijk en tijdens het lesgeven mag ik groeien en leren. Dit maakt dat ik nu iets heb waar ik niet meer zo snel op uitgekeken ben.

Zoals je kunt lezen heb ik hart voor mijn vak, voor mijn praktijk, voor mijn cursuscentrum én voor de TOPKI opleiding. Maar dit is ontstaan vanuit hart hebben voor degene die bij mij binnenlopen voor een kinesiologie behandeling. In deze online leeromgeving staan heel veel weetjes uit enthousiasme over mijn vak, naast de kinesiologie kennis die daaraan ten grondslag ligt.

Het leuke van zo’n online leeromgeving is dat het mee kan groeien…..

Ik zou het leuk vinden je te ontmoeten!

TOPKI studenten mét certificaat

spinner

Je hebt de cursus ​Stress Release al eerder gevolgd, je wilt een verdiepingsslag maken én je bent student van TOPKI, dan kun je je aanmelden voor de ​online-training. 

Je ontvangt na betaling én nadat je mij je ​Stress Release certificaat/certificaten gemaild hebt, je inlogcode en kunt dan direct aan de slag.


€ 60,00

incl BTW

Studenten mét aanmelding

spinner

Je ​gaat je aangemeld voor een cursus Touch for Health bij één van de trainers van TOPKI én je wilt een verdiepingsslag maken, dan kun je je aanmelden voor de online-training.

Je ontvangt na je aanmelding voor de betreffende cursus mét Online Leer Omgeving én na je betaling, je inlogcode en kunt dan direct aan de slag.


€ 60,00

incl BTW

Er wordt met spiertesten gewerkt om iedere keer weer te onderzoeken wat voor jou als individu de beste oplossing is. Leren voelen en duiden van een spiertest en daarmee de behoefte van je lichaam om opnieuw evenwicht te bereiken. Bewustzijn vormt de sleutel tot dit hele proces. Je neemt je gezondheid letterlijk in eigen handen! Zo word je gestimuleerd om te leven vanuit je eigen kracht!


Vanaf de eerste module kun je al resultaten ervaren én ook andere helpen om te luisteren naar hun 'eigen wijsheid'


Durf jij te luisteren naar je lichaam? Durf jij te vertrouwen op je eigen wijsheid? Want elke verandering, alles wat je op een dag meemaakt, wordt door je lichaam verwerkt, steeds opnieuw zoekend naar een balans, een evenwicht. Als je steeds meer energie verbruikt dan je aan kunt vullen, kunnen er op den duur klachten ontstaan.

Veel gestelde vragen

Hoelang blijf ik toegang houden tot de training?

Hoeveel tijd zal ik kwijt zijn aan deze online training?

Waar worden de praktijkdagen gegeven en wanneer?

Wat heb ik nodig om online mee te doen?

Als mijn vraag er niet tussen staat wat kan ik dan doen?

TOPKI studenten mét certificaat

spinner

Je hebt de cursus ​Stress Release al eerder gevolgd, je wilt een verdiepingsslag maken én je bent student van TOPKI, dan kun je je aanmelden voor de ​online-training. 

Je ontvangt na betaling én nadat je mij je ​Stress Release certificaat/certificaten gemaild hebt, je inlogcode en kunt dan direct aan de slag.


€ 60,00

incl BTW

Studenten mét aanmelding

spinner

Je ​gaat je aangemeld voor een cursus Touch for Health bij één van de trainers van TOPKI én je wilt een verdiepingsslag maken, dan kun je je aanmelden voor de online-training.

Je ontvangt na je aanmelding voor de betreffende cursus mét Online Leer Omgeving én na je betaling, je inlogcode en kunt dan direct aan de slag.


€ 60,00

incl BTW


Copyright 2019 TOPKI-online.nl Inge Burgerhof Niets uit deze trainingen mag worden gereproduceerd in welke vorm dan ook.

>